joi, 14 octombrie 2010

Transexualitate.Transexuali

Am intalnit problema recent pe un forum si a fost un update pentru memoria mea in legatura cu subiectul.
Am avut ocazia sa discut cu un transexual si ii spun spun asa,referindu-ma la masculin pentru ca pe atunci nu se considera femeie,desi intre timp poate si-a indeplinit dorinta. Da,dorinta de a deveni FEMEIE.

Aparent un om cu gesturi si purtari simple cu care nu am discutat prea multe,dar suficient de deschis la minte incat sa inteleaga curiozitatea fireasca a unei copile cu privire la subiect.

Am intrebat “De ce nu ti-a placut sa fi femeie?” si mi-a raspuns ceva ce banuiam dar deseori aveam tendinta sa cred ca e vreun moft de-al homosexualilor. Dar atunci aparea paradoxul,de ce sa vrei sa fi femeie cand partenerul tau vrea un barbat?

Mi-a spus ca nu se pune problema ca i-ar fi placut sau ci doar ca de cand beneficiaza de ratiune,a gandit dintotdeauna si a simtit ca o femeie,deci cu siguranta o anomalie. Si ca a fost obligat de cand si-a dat seama cat de grea este situatia sa incerce sa aparenteze a fi cat mai masculin cu putiinta. Dar intr-o zi a renuntat la a-si modela viata dupa ritmul “normal” al societatii si a facut un pas in legarea sentimentala de cineva-un barbat. In mod surprinzator,barbatul l-a inteles,desi sustine ca acesta nu este atras de barbati. Deci trebuie sa fi fost o persoana foarte informata si incredibil de deschisa la mine,poate si putin ciudata sa se indragosteasca de “o femeie-barbat”(si doamne fereste sa va ganditi la shemale!). Nu, era un barbat.

Acestia au avut o relatie,urmand ca el,personajul de la care am pornit sa-si indeplineasca visul de a deveni oarecum o femeie,cu ajutorul unei operatii.

Mi-a explicat ca e ca si cand ai avea un creier de femeie intr-un corp de barbat,discrepanta care il facea sa nu isi gaseasca locul printre semenii sai si sa se simta dintotdeauna ciudat raportat la persoane de acelasi sex.

Evident parintii l-au gonit din viata lor,neputand accepta aceasta problema si mi-a spus ca oricat de rau ar duce-o din unele aspecte,privind altele are certitudinea ca va fi implinit si multumit in sfarsit.

Nu caut sa-i scuz sau ceva asemanator,am expus doar un caz la care multi dintre noi ne-am putea gandi inainte sa aruncam cu piatra.
Mie imi e foarte usor sa ii condamn si sa le atribui “n” etichete si foarte greu totodata sa ii accept si sa fiu deacord cu ei,insa adopt calea de mijloc,aceea de a-i tolera si atat. 

11 comentarii:

Adi spunea...

Ma sperie gandirea ta, uneori ...

Tu poti sa-i tolerezi, insa, din punctul meu de vedere, oamenii de genul meritau niste palme sau morala atunci cand erau ceva mai mici si exprimau comportamente putin neobisnuite. Doar pentru ca omul poate sa faca ceva, nu inseamna ca e natural si ca e normal din punct de vedere biologic. Omul se joaca cu natura si devine o ciudatenie a naturii, iar noi, pentru ca suntem inteligenti, ar trebui sa-i suportam.

Un om ar trebui sa invete sa se suporte si sa se placa pe sine insusi, sa invete iubirea de sine, o lectie pe care am invatat-o, nu de mult, care imi place...

Consider niste idioti frustrati asemenea oameni. Ca te simti femeie. Si eu m-as putea simti avion, dar pentru asta nu sar de pe bloc... dar pentru ca el se simte femeie si exista chirurgie plastica, si nu moare din asta, hai s-o facem cu scuza ca nu ne pasa de ce cred ceilalti...

Exista psihologi, oameni ignorati pe motivul mandriei... pe motiv ca numai nebunii merg la ei. Daca omul nu stie ce este, de fapt, un psiholog, cate chestii nu mai stie ? Nu e de mirare ca e in stare de atatea tampenii...

Da, am fost dur :) da' am motivele mele... insa am si un bagaj de cunostinte pe tema asta si sunt sigur ca nu am aruncat vorbe la intamplare. Pentru ca un copilas sa nu devina un criminal cand e mare, parintele e atent la el si la ce invata... pana e destul de mare sa invete pe cont propriu... presupun ca ar trebui sa faca la fel si in cazul astora...

Deuzza spunea...

plecand de la premisa ta,aceea de a-i pune in aceiasi categorie pe motivul educatiei,asta ar insemna ca toti criminalii sa fi fost prost educati,needucati,copii frustrati,dar si asta e o regula prea generala ca sa o aplici la toate cazurile.
si de unde sa vina inclinatiile astea sexuale "neobisnuite"? de la parinti,sustii tu,de la educatia necorespunzatoare. ei,asta inseamna ca toti parintii pederastilor,lesbienelor,necrofililor si a celor cu fetisuri ciudate sa fi avut parte de niste parinti cu moravuri usoare si deasemenea,e tot la fel de generala regula ca sa o aplici la toti.

nu te contrazic,dar mi se pare o prejudecata ce zici si totodata subiectul amplu(asta ca sa nu te acuz de superficialitate).
iti respect parerea,normal,dar la randul meu mi-am si expus parerea despre ceea ce crezi si sustii.

Anonim spunea...

@Adi mai bine barbat cu apucaturi de femeie decat o laba trista ca tine fara preteni :(

anca spunea...

in primul rand domnule anonim, daca tot ai placerea sa faci comentarii de genul asta ai putea macar sa te semnezi... iar tu deuzza, stiu ca aveai posibilitatea sa nu afisezi decat comentariile care vrei sa fie citite sau iti plac comentariile rautacioase facute la adresa altora? imi pare rau ...aveam alta parere despre tine.

Deuzza spunea...

e un domeniu pe care l-am facut public si deci,cu riscul de a intalni tot felul de oameni,cu tot felul de pareri,fie vizavi de ce zic,fie cu privire la altii. nu mai sterg comentarii tocmai pentru ca odata cineva mi-a reprosat ca de ce il privez de libertatea cuvantului.

n-au decat!

Adi spunea...

Incearca sa faci o comparatie intre prejudecata mea, si anume faptul ca toate iregularitatile pornesc de la faptul ca pustiul nu avea o educatie corespunzatoare si faptul ca copilasul de mai sus considera ca insulta pe care mi-a acordat-o mi se potriveste, si in plus... ca nu am prieteni. Una e libertatea cuvantului, si alta e sa injuri pe careva in fata doar pentru ca poti.

Nu neg ca fiecare are apucaturi de femei sau barbat, dar asta nu inseamna ca mergi inainte pe drumul chirurgiei, dar ma rog... nimeni nu poate opri pe nimeni de la asemenea schimbari, insa cand e o idee proasta, sau macar ti se pare, chiar e o idee proasta...

Succes la scris, insa daca vei lasa o persoana sa insulte alte persoane (aici, ma refer) iti vei pierde parte din cititori, si vei obtine o reputatie aiurea... parerea mea.

... side note: Tipul are noroc ca s-a pus ca si anonim.

Anonim spunea...

HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHA

SA MORI TU BA INGER PAZITOR =)))))))))))))))))))))) APROAPE CA TREMUR DE FRICA BA PUSSY =)))))))))))))))))))))

Deuzza spunea...

@Adi,iarta-ma,dar pe mine nici nu ma amuza nici nu ma indigna tot ce indrugati voi aici. Interesul meu nu e sa fac chat pe blog,daca cineva s-a gasit sa ti se adreseze intr-un anume fel,va priveste. Eu pot face prea bine abstractie si sa-mi urmaresc interesele,anume,subiectele pe care le discut si parerile celorlalti asupra a ceea ce zic.
Prefer un numar mic de cititori de calitate care sa-mi comunice dupa ce au citit "uite,eu nu mi-am pus problema asa".

Adi spunea...

... daca decizi sa ai asa ceva in lista ta de comentarii :) imi dau seama... in plus, prin lipsa cenzurii, dai sansa oamenilor de genul sa spameze pe blog-urile altor persoane, fara un motiv bazat pe fapte reale...

Ma gandeam ca e altfel, dar... heh, eu am iesit de pe blog-ul tau, de tot.

Have fun writting :-h

Deuzza spunea...

am cenzurat candva inca un comentariu la adresa ta(am certitudinea ca nu coincide cu cel care iti adresa cele de mai sus) si mi-am auzit verzi si uscate,ca dovada ca acum nu-mi mai pasa.

mersi de gandurile bune. have a nice life,baby!

Anonim spunea...

Ma numesc Diana-asta este numele meu ales,si sunt o persoana transexuala,mtf adica de la barbat la femeie.Adi-permite-mi sa incep cu tine-gresesti nespus de mult si informatiile tale mai mult ca sigur ca au o sursa nefondata.Nu ajunge un psicolog-pentru a schimba sexul .dragul meu,ca trebuie sa mergi la un psichiatru-o specie de doctor i psicologie,care dupa nenumarate sedinte iti permite su iti refuza schimbarea-adica sa incepi sa iei o terapie ormonala.Chirurgia-e o strada,pe care nu multe persone o iau din cauza costurilor destul de sustinute a operatiilor.Se incepe cu o terapie ormonala care nu este un joc,credema,o fii greu pentru tine sa accepti dar este destul de greu si pentru mine sa incep sa traiesc asa cum vreau.Ce rau fac?-bah,nu cred ca fac rau la nimeni,vreau doar sa ma regasesc,si nu pentru ca ma vad la pat cu un barbat,nu se limiteaza totul aici,la sex,pentru ca o persoana transexuala-poate fii bisex,gay,lesbi sau autosuficienta(adica nu are nevoie si nu simte impulsuri sexuale)-asta tine de orientarea sexuala care nu e tot una cu identitatea sexuala a creierului.Doctorii si institute de cercetari au constatat ca in timpul gravidantei,cum la inceput suntem toti sa spunem pina la doua trei luni -suntem asexuati dupa care se dezvolta sexul femeiesc si la sfirsit ala barbatesc-poate exista un acumul de ormoni de la mama care fac in modul ca fizicul sa se dezvolte intr-o directie iar creierul poate ramine in urma sau-poate sa se dezvolte numai el(cazul femeilor care devin barbati).Asa ca oricit ai bate un copil care nu stie ce se intimpla cu el la inceput,nu stie de ce se gaseste mai bine sa se joace cu fetele,sa imparta papusi sau sa se rujeze si sa umble prin casa cu incaltamintea lui maica-sa ,pina la urma natura preleveaza asupra copilului asta,si incepe de cind intra in pubertate.Se gaseste cu barba,are erectii,muschii ii devin mai puternici si vocea se ingroasa.Ce poti face tu daca ai un copil asa?-un mijloc ar fii sa il umplii de testosteron,dar nu tine ,crede-ma ,au incercat-o pe copii hermafroditi,un alt mijloc e sa accepti si sa il ajuti,pentru ca nu e simplu,pentru ca lumea ride de el-ai facut un copil handicapat?-nu,nu suntem handicapati(o perioada buna am crezut asta)avem doua miini si doua piciare si legam un civint intr-o fraza si o fraza intr-un context mai complex.Ne lipseste doar identificarea noastra,simetria corpului cu a creierului,eu vreau sa fiu o persona normala,sa traiesc si sa sufar ca o persoana normala-dar ca femeie-alta viata nu pot vedea.Ai mai vazut vreodata animalele salbatice la zoo?-ai vazut ochii lor,cit de tristi sunt-lasa-i sa alerge,libereaza-le si vezi ce frumusete si ce putere a naturi sunt creaturile alea.Asa suntem noi-animale inchise,blocate cu un otel de cea mai buna calitate,care nu se rupe,nu se sparge si nu se intinde.Dumnezeu nu are nici o treaba cu noi,pentru ca inaintea lui ceea ce conteaza e ceea ce este in inima-gindurile di faptele.Nu vreau sa te conving sa intelegi persoane ca mine,vreau doar numai cind vezi pe strada o persoana asa,sa nu rizi,sa plingi,ca poate sufera mai mult ca tine dar are puterea sa tina capul sus.Deuzza-frumoase comentariile tale cu un singur amanunt din partea mea-se vorbeste la feminin,trebuie sa inveti sa faci diferente intre Naomi-care eu sincera cred ca e de umplutura pe la televizor si vorbeste doar ceea ce i se spune,intre travestiti-care au un puternic instinct sexual ,si care se imbraca in rolul sexului opus numai ca sa poata avea un orgasm,intre persoanele transexuale braziliane-care sunt cea mai joasa specie-barbati cu simbiante feminile,si care folosesc chestia din dotare pentru a face bani,si intre persoane ca ceea relatata mai sus sau una ca mine.Am spart lanturile si m-am inhamat la altele-terapie ormonala pe toata viata,negatia prietenilor si a familiei,dar eu merg pe drumul meu,pentru ca ceea ce simt e ceea ce sunt.Daca mai vrei alte lamuriri scrie la adresa mail gntbdn@gmail.com

Trimiteți un comentariu