joi, 9 septembrie 2010

Prostitutie.Umilinta

Aruncam astazi o privire pe un forum cand am dat de un subiect care m-a pus din nou pe Ganduri. Un tanar de 18 ani decide sa-si inceapa viata sexuala cu o prostituata de lux si,subtil,incearca sa primeasca aprobare morala de la vizitatorii forumului. Cum majoritatea membrilor sunt fapturi cu valori morale exceptionale(nu radeti!) au avut grija ca tanarul sa se simta vinovat pentru fapta pe care avea sa o comita Dupa ce si-a primit injuriile de rigoare,acesta a disparut,incetand sa mai posteze. Faptul,a adus dupa sine,discutii asupra a ceea ce reiesea important din ce indrugase tanarul respectiv si anume:prostitutia.
Un “intelept”,partas la discutia respectiva,da ocazia celorlalti de a se delecta cu ceva iesit din comun de “dragut”(pe mine personal m-a frapat in cel mai negativ sens posibil).

http://cancan.ro/actualitate/international/atentie-interzis-sub-18-ani-o-prostituata-considerata-rebut-de-pestele-ei-tarata-prin-fecale-si-aruncata-la-gunoi-122263.html

Da, prostitutia dateaza din secole cu minus,expresie din popor, “cea mai veche meserie de cand e lumea”,dar in zilele de azi,in societatea actuala a atins cote alarmante. E drept ca sexualitatea e subiect tabu peste tot,insa,dupa parerea mea,asemenea fapte sunt strigatoare la cer. Si acum intrebare : de condamnat sunt cei care apeleaza la serviciul doamnelor sau ele insele?

E usor de zis ca poate mor de foame si au nevoie de bani si e si mai usor de crezut intr-o tara ca a noastra. Dar totusi asta nu schimba faptul ca,sunt familii sarace care traiesc cu 1000 de lei lunar,cu multe neajunsuri,dar ii vezi de azi pe maine,demni si resemnati. Si atunci se intelege ca dumnealor prefera o munca mai usoara,in mai putin timp,mai putin decenta,pentru sume mai mari,deci un trai mai bun.

Si totusi,cum o femeie rationala s-ar putea presta la asa ceva? Prin rational a nu se intelege nu stiu ce intelectualitatea lui peste caci nu jignesc ignorantii neaparat,fac referire la faptul ca,in ciuda denivelarilor vietii,mereu exista o ratiune care te indeamna sa actionezi conform unor principii. Si deci,si ignorantii au principii. Caci sunt sigura,ca majoritatea domnisoarelor care se ocupa cu serviciile astea triviale fac parte dintr-o anumita clasa a oamenilor,mai putini cultivati,asta impotriva vointei lor,caci,de bine de rau,statul roman te trimite la scoala de la 7 ani si iti asigura invatarea pana la 17-18,fapt ce presupune 10 ani de ocazii sa tot culegi,la libera alegere,ce crezi de cuviinta din toata cantitatea de informatii ce ti se ofera. Si in definitiv,vina le apartine chiar lor pentru situatie si a celor in mainile carora a stat a face ceva in privinta asta. Asta in cazul in care stabilim ca la baza a ceea ce presteaza sta numai si numai nevoia de bani,caz in care facem abstractie de fetisuri bizare sau transexuali frustrati.

Dintotdeauna am auzit si am trait cu totii cu impresia ca banii inseamna putere,da,intr-adevar,asa stau lucrurile. Oricat romanticierii ar nega lucrul asta sau ar refuza sa-l afirme,desi aproband in sinea lor,ascuns,asta e realitatea secolului nostru,cel putin.In momentul in care raspunzi financiar pentru tine insuti,ai si controlul asupra tuturor lucrurilor din viata ta,nu depinzi de nimeni in luarea deciziilor personale. Si deci,a nu depinde financiar de cineva inseamna un mare lucru pentru libertatea personala si o mare satisfactie pentru demnitatea proprie. Ori cand te vinzi pe tine insuti pentru satisfacerea nevoilor altuia iti calci cu bocancii proprii plini de mocirla pe demnitate.

Desigur,de blamat sunt si beneficiarii serviciilor. Mi se pare cat se poate de normal ca fiecare om,dupa propria alegere,sa-si satisfaca si nevoia fiziologica respectiva,dar nu mi se pare normal ca,pentru un capriciu,sa incurajezi activitatea respectiva. Si acum o sa mi se sara in cap si o sa mi se zica “CAPRICIU?!”. Da,capriciu. Si sa nu credeti ca fac apel la un regim de castitate,nu..toata lumea face sex,dar nu toata lumea plateste ca sa faca sex! Nu e de condamnat faptul ca oamenii stabilesc idile,conexiuni sentimentale intre sexe opuse s.a.m.d. E lucrul cel mai firesc de cand e omenirea. Foarte bine iti poti modela nevoile in functie de societate,in functie de oamenii la care te raportezi. E mult mai usor sa platesti o femeie ca sa-ti permita sa o tarasti prin fecale si sa urinezi pe ea decat sa gasesti una care sa-ti impartaseasca fetisul,dar asta inseamna sa contribui la indobitocirea speciei si sa te afunzi si tu,si deci,prin urmare,nu poti fi un individ cu valori morale solide,fapt ce te face la fel de vinovat ca si cea care se presteaza la prostia ta.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Chiar te intereseaza subiectul ?:)

Andrei Pop spunea...

"de condamnat sunt cei care apeleaza la serviciul doamnelor sau ele insele?"
Nici unii nici altele.
Nu e un fenomen care tine de lipsele materiale, de educatie sau de religie. E pur si simplu cerere si oferta. Exista organizatii la nivel international care cer legalizarea prostitutiei.
Mi se pare mai condamnabil ziarul CANCAN care traieste ca un parazit pe spatele oamenilor, inventant povesti si mintind cu nerusinare. A-ti vinde corpul nu e limitat la sex. Daca stai sa te gandesti, pentru orice munca fizica pentru care cineva nu reuseste sa convinga pe altcineva sa o faca gratis, plateste. Deci daca eu vin si-ti zugravesc casa, practic pun corpul meu la dispozitia vointei tale (in acel scop). Sau a face reclama, a poza pentru reviste, a fi fotomodel, a fi atlet... Diferenta e ca sexul e mai intim si mai invaziv decat celelalte meserii.
Abuzurile trebuiesc pedepsite conform legii.
Ce ar putea sau nu ar putea face o femeie rationala nu stiu. In principiu orice. Eu spre exemplu, oricat de rational sau nobil ar fi, nu as putea niciodata sa fiu medic sau asistent medical, fizioterapist sau alte minuni de astea unde ai de a face cu bolnavi sau cu batrani.
Dar cum bine zici, sexul, ca si drogurile, e un tabu. Si doar pentru ca unii sunt pudici si se revolta ca niste fete mari cand le spui sa legalizeze prostitutie, exista multe, prea multe femei abuzate de catre mafii. Nu poti opri fenomenul dar macar sa-l poti controla. Cand pestele o trage pe una prin rahat si ii spune ca nu are nevoie de ea, acea fata nu e platita sa sufere acele lucruri. Acea fata pur si simplu nu face banii pe care-i vrea el. Astia nu ar mai avea putere daca prostitutia ar fi legala.
PS: Scuze ca-i asa lung. M-a luat valu.

keddy spunea...

Da asa este si ai foarte mare dreptate Deuzza . Dar asta este , este noua generatie , care deja imi este mila de viitorul ei.

FreeSeoDesign spunea...

Saracia nu poate fi o scuza pentru un pacat aducator de moarte. Daca saracia ar fi cauza, atunci ar trebui ca toate femeile sarace sa recurga la prostitutie.

sandman spunea...

"s-ar putea presta la asa ceva/"
Sau "preta"? :D

Deuzza spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Deuzza spunea...

da,e "preta". cu toate scuzele de rigoare pentru ignoranta mea.

Malina spunea...

frumos, numai acum ti-am descoperit blogul dar imi place mult :D

didelu spunea...

Buna ma cunosti ;) ... tiam citit articolul foarte interesant si in cea mai mare parte ai dreptate... Dar legalizarea prostitutiei nu este o crima cel putin asa o consier eu...ca si in alte tari ea sa fie legala ...parerea mea...cat despre faptul ca fetele care practica aceasta meserie ai zis ca pot face o scoala ca statu te obliga sa mergi la scoala sunt perfect de acord dar, majoritatea fetelor de acest gen sunt de etnie rroma iar romi din ziua de azi vezi tu cum sunt...sa fure sa omoara sa faca romanii de rusine asta e...

Deuzza spunea...

Buna. Pseudonimul nu-mi sugereaza nimic.
Si problema rromilor e tare controversata. Stim bine ca nu o sa mai avem parte de un Antonescu curand care sa-i ia dracu` si sa-i duca in Orient,deci nu avem de ales mai mult decat a ne complace cu prezenta lor si a incerca a-i cizela. Desigur,ar fi o actiune sisifica. Cat despre fete,ai fi uimit sa vezi,apeland la siteurile care "cupleaza" sa vezi cate romance dragute si proaste se afiseaza ostentativ pentru reclama.

Adi spunea...

Ce dura esti :P ... dar cel putin ai dreptate, deci nu te poate ,,critica" nimeni.

Sex sells, and that's the way it is. Poti alege sa cauti de munca luni de zile, si in timpul asta sa si mori de foame, sau mai stiu eu prin ce mai treci, sau poti sa-ti gasesti un ,,job" ca si prostituata (sau male version of hooker), iar astfel sa combini placerea cu afacerile... faci ceva ce-ti provoaca placere, esti platit/a pentru asta... hey, suna a ceva provenit din Rai :) pentru cineva care nu a prea invatat acasa valorile morale... altfel spus, nu prea are cei 7 ani de-acasa...

Am cunoscut foarte multe familii cu o nu foarte mare bogatie intelectuala, sau morala... ci doar cu o dorinta enorma de a o duce bine, si... cam atat. Am cunoscut foarte multi copii care sunt dati peste cap si nici nu stiu pe ce lume sunt, dar daca ii intrebi subtil de situatia lor familiala, iti vor spune ca mama lor e o ... asa, si tatal lor un ... asa mai departe.

Problema asta e foarte complicata, si... cred ca nu e tocmai rezolvabila, dar discutam intr-un grup despre politica din romania si de ce oamenii din ziua de astazi sunt asa cum sunt. In alte tari foarte, foarte multi oameni sunt atat de corecti incat ti se pare ireal, sau chiar fals... ti se pare o cacealma, sau o modalitate prin care ei te vor pacali in cele din urma, insa nu e asa... ei chiar sunt corecti. De ce ? Pentru o asemenea reusita, multe, multe capete au cazut in trecut pe-acolo... adica au fost aplicate sanctiuni grele pentru cei care comiteau diferite fapte... foarte grele. Aici nu cred ca a fost asa ceva, dar apoi asta e doar un punct de vedere... mai sunt foarte multe care ar trebui luate in considerare, rezolvate, imbinate, rezolvate iar...

Dar de ce, cand putem lasa asa si le putem lasa pe saracele femei (lenese) sa faca un ban ,,cinstit" ? :P

My sarcasm stinks...

Fain blog, sincer :) Spor la scris!

Horea spunea...

@Adi :) Nu stiu cate fete considera sexu` o placere, cand e facut cu cineva care nu le atrage si de cateva ori pe zi. Poate nimfomanele, dar si acolo cred ca este nevoie de o atractie fizica, cel putin.

@Deuzza, ti-am dat un raspuns, parerea mea despre subiect aici http://bit.ly/amdR5z pentru ca am avut multe de povestit :)

horea spunea...

Valorile standard ale societatii de azi nu sunt chiar ceea ce e normal. Pentru ca nu este "normal" sa dai stiri ingrozitoare la TV pentru audienta, la fel cum sexul nu e "normal" sa fie promovat cum este astazi. Am pus cuvantul normal in ghilimele pentru ca totul este relativ :) si ce noua (aici ma refer la tine si la mine) ni se pare normal, pentru altii poate este vechi sau limitat.

"daca esti un om normal printre nebuni, tu esti defapt nebunul din lumea lor"

Iar legat de educatie si ignoranta... la fel de ignorant poate sa fie un om cu facultate ca unul cu 4 clase :) Fetele din camin, care "fac treaba" pentru 100 de euro in ce categorie de ignoranti intra (educati sau needucati)?

Sau profesori care vin beti turta la ora, orele de religie in care elevii isi fac temele pentru alte materii si alte cazuri similare si frecvent intalnite... cel fel de mesaj ar trebui sa transmita copilului? Nu cumva chiar ingnoranta? :)

Deuzza spunea...

Intr-adevar,ar trebui sa se puna mai mult accept pe selectia celor care ar trebui sa ne fie model de corectitudine si/sau virtute.
Cat despre cazurile in care nu apare ignoranta,as sustine faptul ca prostitutia,avand unitate de masura umilinta e direct proportionala cu coeficientul de inteligenta/cultura si asa mai departe. Ce vreau sa reiese de aici e faptul ca studenta aia din camin nu o sa se prostitueze pe varianta,ci o sa sa-si faca o alta clientela mai "selecta" si totodata,constienta de riscuri,sa actioneze pe masura si sa se protejeze pe ea insasi.

Trimiteți un comentariu