marți, 1 iunie 2010

1 iunie

Facand abstractie de faptul ca astazi se sarbatoreste si ziua copilului,am remarcat chiar noaptea trecuta,cu putin peste ora 12 ca astazi ar fi fost si ziua de nastere a frumoasei si regretatei actrite Marilyn Monroe,sau Norma Jeane Mortensen,dupa numele adevarat.
Marilyn se naste in 1926 si moare in 1962,la varsta de doar 36 de ani,in urma unei supradoze de barbiturice(bineintentionata-deci sinucidere). Copilaria ei a fost traumatizanta,fapt care a avut repercusiuni si in viata sa ca actrita,suferind de o frustrare care nu a putut fi diminuata de nici una din casatoriile ei,ca dovada ca acestea s-au si destramat. Nu a fost niciodata mama, a suferit un avort spontan care a marcat-o enorm influentandu-i si cariera. A avut la viata ei multi barbati,printre care,dupa zvonuri s-a numarat si presedintele John F. Kennedy,dar totodata nu a avut niciunul. A murit singura. A fost gasita pe data de 4 august 1962 sub cearceafurile ei alba,"cu fata in jos si umerii dezgoliti",de catre cel care ii fusese psihanalist in ultimii doi ani de viata,Ralph Greenson.
Au ramas in urma ei doar niste filme care inca ii poarta zambetul acela irepetabil si un nume care nu va fi uitat curand:Marilyn Monroe.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu