sâmbătă, 29 decembrie 2012

Sfarsituri timpurii. Inceputuri tarzii.


        Viitorul, prin incertitudinea pe care o poarta, e mereu infricosator. Putini au garantia viitorului foarte apropiat; ce sa mai vorbim de viitorul cel indepartat, abstractizat cu totul de prezent .. Misterul e cel care ne cutremura imaginatia.
           
        Trecutul..? E timpul familiar, timpul care nu mai poate patrunde si frapa. Si uneori, din nesiguranta si teama pentru cele viitoare, tindem sa ne dorim sa dam fuguta la acel timp trecut doar pentru a ne cuibari la adapostul celor traite candva. Pentru ca ne e frica. Dar cum se dovedeste de fiecare data, e doar o greseala. 

Pentru ca cea mai importanta variabila a acelui inspaimantator viitor suntem noi insine.

         E momentul ideal sa ne propunem sa ne lasam guvernati doar de prezentul in care credem inca. E timpul sa ne descotorosim de traditiile desuete, cele care nu ne mai descriu, cele care si-au pierdut-datorita timpului- insemnatatea, pentru a face loc altora, noi, care sa se potriveasca viitorului sau care sa fie destul de maleabile incat sa convina viitorului. 

Timpul sa ne mai asumam inca un an, cu reusite si gafe, sa cerem, fiecare, providentei sale, intelepciune in alegerile viitoare si sa speram ca vom ajunge totusi aproape de cele la care tintim.


Happy new year, fellows!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu